Nyheiter

Kommuneproposisjonen får konsekvensar for Vestland

Fellesnemnda meiner det ikkje er akseptabelt at Vestland fylkeskommune tapar økonomisk fordi fylka har følgt opp regjeringa sine forventingar til regionreform og miljøansvar.
Politikarane i fellesnemnda sit i ein firkant i møtesalen. Prosjektleiar Rune Haugsdal står på talarstolen.Kan brukast fritt mot kreditering

Møte i fellesnemnda tysdag 18. juni

Fellesnemnda for Vestland har møte i Bergen i dag. Her kan du følgje møtet direkte i nett-tv.

Slik ser det ut: Fylkesvåpen for Vestland endeleg vedtatt

– Dette er eit flott fylkesvåpen som vil vere samlande for heile Vestland, seier leiar i fellesnemnda Anne Gine Hestetun om fylkesvåpenet som blei vedtatt på fylkestinget i Hordaland i dag.

Sjå kven som stiller til val til Vestland fylkesting

818 kandidatar fordelt på 17 lister stiller til val til det første fylkesting i Vestland fylkeskommune 9. september. Dei 17 listene er godkjent av fylkesvalstyret.
Nytt fylkesvåpen med fjord og fjell i bakgrunnen.

Fjordlandskap i blått og sølv for Vestland

Fellesnemnda har i dag innstilt fylkesvåpen for Vestland med eit velkjent motiv i det nye storfylket. Politikarane hadde fleire ulike fargekombinasjonar å velje mellom. Dei gjekk for fargane djup blå og sølv.
Jente sit på buss med kaffikopp og høyretelefonar.Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Vil du vere med på å byggje opp kollektivtilbodet i Vestland?

No er det lyst ut fem nye leiarstillingar i den nye kollektiveininga i Vestland fylkeskommune. Arbeidsstadane er Bergen, Førde eller Leikanger.